Un
regal per al paladar i l'estómac que ens farà més soportable el
dur confinament per aquesta infernal pandèmia del coronavirus Covid-19.
INGREDIENTS
Un pebre vermell torrat
Un tros generós de formatge curat o semicurat
Una cullerada sopera ben plena de pinyons torrats
Un o dos grans d'all
Un brotet de romaní fresc o sec
Un tros més o manco gros de gingebre fresc
Una culleradeta de tàperes envinagrades
Una culleradeta de comí en pols
Mitja culleradeta de pebre bo
Oli d'oliva verge extra
Sal al gust
El pebre vermell es torra ficant-lo mitja hora dins el forn. Se li ha
de donar la volta una o dues vegades perquè el torrat sigui uniforme. Es
deixa refredar i es pela amb gran facilitat.
El formatge pot ser curat o semicurat a gust del cuiner. El romaní convé
que sigui fresc. Es troba amb facilitat als mercats i grans
superfícies. Es poden posar un, dos i fins a tres grans d'all, depenent
de si agrada molt o poc el seu sabor. El gingebre també va a gust del
cuiner. Jo he posat la meitat del rizoma de la imatge. La quantitat de
pinyons també va a gust del cuiner. Per desgràcia són bastant cars. Els he torrats al microones durant dos minuts, removent-los dues
vegades per evitar que es cremin.
Com en els anteriors ingredients la quantitat de tàperes, de comí en
pols i de pebre bo també depèn del cuiner. Es trituren tots els
ingredients amb l'aparell elèctric que tengueu a mà. De no tenir-ne cap es pot preparar manualment a l'antiga amb un morter.
I aquí la teniu. La seva elaboració ja no pot ser més senzilla. Serveix
com a salsa per acompanyar plats de pasta, carn, peix, musclos, o per
convertir en un menjar de déus unes senzilles patates o verdures bullides, fins i tot per enriquir un senzill arròs blanc.
Jo l'he afegida a uns espaguetis i he completat el plat amb unes coes de gambot cuinades un parell de minuts dins una pella amb una mica d'oli, volta i volta perquè quedin sucoses. Si es compren congelades a granel, estan bastant bé de preu. En comprar-les, assegurau-vos que no estiguin enrevoltades de gran quantitat de gel. No hem de pagar aigua a preu de marisc.
Jo l'he afegida a uns espaguetis i he completat el plat amb unes coes de gambot cuinades un parell de minuts dins una pella amb una mica d'oli, volta i volta perquè quedin sucoses. Si es compren congelades a granel, estan bastant bé de preu. En comprar-les, assegurau-vos que no estiguin enrevoltades de gran quantitat de gel. No hem de pagar aigua a preu de marisc.
Vos assegur que aquests espaguetis amb salsa confinament han estat boníssims. He passat un guster.
Siguem intel·ligents i solidaris i romanguem a casa. El confinament és
la millor prevenció, l'arma més efectiva que tenim per sortir
victoriosos.
Bon profit, amics!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada