Una delicatessen catalana de set-cents anys
La precursora de la salsa mahonesa, elaborada amb formatge en lloc d'ou
INGREDIENTS
-Cent cinquanta grams de formatge d'ovella
-Dues cullerades soperes d'oli verge d'oliva
-Dues cullerades soperes d'aigua tèbia
-Un gra d'all
-Un polsí de pebre bo al gust (opcional)
-I un polsineu de sal, molt poca, perquè el formatge ja és prou salat
La seva elaboració ja no pot ser més senzilla: es posen tots els
ingredients dins un morter, o modernament dins una batedora elèctrica,
es piquen bé, i queda com una mahonesa, més o manco espessa segons
l'aigua que hi posem. És tan blanca i consistent que pareix nata muntada.
I aquí teniu uns exemples
Un senzill plat d'espaguetis amb bolets i pesols de bullir, que amb la salsa almadroc es transforma en un menjar deliciós.
Un senzill pamboli amb fonoll marí envinagrat, trempat amb salsa almadroc en lloc d'oli i sal. Boníssim!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada