Sa coca de trempó és una de ses més apreciades a Mallorca i també una de ses més senzilles de fer. Aquí vos explic com l'he feta jo, recordant com la feia mumare al cel sia.
INGREDIENTS
(Més o manco per a dues racions)
PASTA
-150 grams de farina blanca de blat xeixa--50%.
-150 grams de farina integral de blat espelta--50%.
-Llevat fresc de forner (un trosset com s'ungla des dit gros).
-Aigua.
-Sal.
FARCIT
-Tres pebres mallorquins de trempó.
-Una ceba blanca mitjancera.
-Dues tomàtigues de ramellet.
-Dos esclata-sangs mitjancers (forasters)
-Tres fulles de julivert.
-Una culleradeta de pebre bord dolç.
-Mitja culleradeta de pebre bò.
-Oli d'oliva verge.
-Sal.
Jo l'he feta redona, perquè la coc dins un forn elèctric petit, però es pot fer quadrada, rectancular, etc. L'he cuita durant 45 minuts a 180 graus amb foc a damunt i a davall.Es farcit de trempó amb sos esclata-sangs, també trempats, repartits per damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada